Freelance webdesigner

Op zoek naar een freelance webdesigner die kwaliteit en resultaat levert? Zoek dan niet verder!

Ik wil een website Ik wil een website

Freelance webdesigner hoofdfoto

Vandaag de dag spelen steeds meer zaken zich grotendeels online af. Wanneer je dus diensten of producten aan de man probeert te brengen, is een goede website van essentieel belang. Een goed functionerende website is in staat om het grootste deel van de bezoekers te overtuigen. Zo ben je in staat om je persoonlijke doelen te bereiken. Dit alles begint met het inhuren van een goede freelance webdesigner. Een freelance webdesigner helpt je bij het gehele proces van het opzetten van een website.

Meerwaarde freelance webdesigner

Mijn meerwaarde als freelance webdesigner

Persoonlijk wil ik als freelance webdesigner daadwerkelijk van meerwaarde zijn voor mijn klanten. Dit betekent dat ik op ieder punt op de hoogte moet zijn van de laatste ontwikkelingen. Dit stelt me namelijk in staat om alle kennis en middelen in te zetten om tot een zo effectief mogelijk webdesign te komen.

Dit alles is het beste te omvatten in een aantal punten. Wanneer je besluit om voor mij als freelance webdesigner te kiezen, dan ga je een beroep doen op deze zaken. Het gaat dan onder andere om:

1: Thuis in design, techniek én vindbaarheid

In de eerste plaats heb ik mijzelf intussen gespecialiseerd in de relevante kennis met betrekking tot webdesign. Het gaat dan puur om alles wat er bij het creëren van een effectieve website komt kijken. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Design: Het design van een website is uiteraard doorslaggevend. De meeste bezoekers van een pagina besluiten binnen een paar seconde of de website wel of niet aan hun eisen voldoet. Denk daarbij aan zaken als een professionele uitstraling, een overzichtelijke menu en een snelle laadtijd. Dit zijn allemaal punten die bijdragen aan een zo goed mogelijke website. Het doel moet zijn om bezoekers niet alleen te overtuigen van je professionaliteit, maar om ze op een zo gebruiksvriendelijk mogelijke manier verder te helpen. Als freelance webdesigner is dat hoe ik een optimaal design voor me zie.

 • Techniek: Tegelijkertijd komt hier veel techniek bij aan te pas. Een voorbeeld hiervan is om te werken met een CMS systeem als WordPress, Drupal of Magento en de vele extra’s die dit te bieden heeft. Voor een snelle en kwalitatieve website is het belangrijk om hier goed mee om te gaan. Aan de hand van de juiste kennis over techniek zorg ik dat alle functionaliteiten foutloos blijven werken. Niet alleen op het moment van oplevering, maar ook wanneer de website veelvuldig wordt gebruikt.

 • Vindbaarheid: Tot slot nog een punt dat we zeker niet mogen overslaan wat het webdesign betreft. Nadat alles er professioneel uit is komen te zien, is het wel zaak dat er mensen op de website komen. Hiervoor is het belangrijk om te optimaliseren voor zoekmachines. Een zoekmachine als Google gebruikt namelijk een zeer gecompliceerd algoritme om te bepalen welke websites optimaal zijn voor hun gebruikers. Door zo goed mogelijk aan deze specifieke eisen te voldoen, beloont Google je met een hoge ranking in de zoekresultaten. Dit is het geheim van een constante stroom aan organisch verkeer.

#2: Uitstekend netwerk voor het beste resultaat

Naast de persoonlijke kennis die ik over dit onderwerp heb, maak ik ook gebruik van een uitstekend netwerk. Dit zorgt ervoor dat ik altijd op de hoogte ben van de laatste ontwikkelingen. Is er bijvoorbeeld een nieuwe techniek dat extra goed presteert? Of heeft Google de factoren die een rol spelen bij de ranking overhoop gegooid? Dan ben ik hier altijd razendsnel van op de hoogte.

Een uitstekend netwerk stelt me in staat om voor iedere klant het beste resultaat te verzorgen. Met het toepassen van specifieke kennis ben je zo de concurrentie zeer waarschijnlijk een stapje voor. En dit vertaalt zich dan uiteindelijk weer in de allerbeste resultaten. Dat is precies waar ik voor mijn klanten naar op zoek ben.

#3: Persoonlijk contact met korte lijnen

Ten derde is er nog een ander punt dat ik speciaal wil benoemen; persoonlijk contact met korte lijnen. Het is mijn overtuiging dat dit laatste punt leidt tot een zeer prettige samenwerking. In het verleden is al gebleken dat het resultaat optimaal is wanneer er sprake is van persoonlijk contact met korte lijnen. Dit levert namelijk de volgende voordelen op:

 • Optimale duidelijkheid: In de eerste plaats gaat het zorgen voor optimale duidelijkheid. Wanneer er namelijk continu sprake is van communicatie, weet je precies waar je staat. Het voorkomt dat er op een later punt van alles moet worden aangepast. In plaats daarvan zitten we de hele tijd op één lijn, wat mijn werk als freelance webdesigner goed stroomlijnt. Bovendien stelt dit je als opdrachtgever ook gerust. Je bent op de hoogte van de progressie en krijgt de kans om op ieder moment even te communiceren. Uiteraard hoeft dit niet altijd. Je bent hier volledig vrij in. Als freelance webdesigner sta ik in ieder geval overal voor open.

 • Ruimte voor suggesties: Daarbij is er altijd onbeperkt ruimte voor suggesties. Misschien ben je iets tegengekomen op een andere website wat je erg aanspreekt. Of je hebt vernomen van een specifieke, nieuwe ontwikkeling die sinds kort beschikbaar is. Wat het geval ook is, laat het me gerust even weten. Ik ga direct voor je op zoek naar een manier om de suggestie te implementeren. Uiteraard adviseer ik je hierbij over de haalbaarheid en effectiviteit van de suggestie. Zo komen we aan de hand van overleg altijd tot de best mogelijke optie.

 • Sneller resultaat: Tot slot begrijp ik als freelance webdesigner als geen ander dat je een zo snel mogelijk resultaat wilt hebben. Dat je jouw nieuwe website binnen de kortste keren online wilt hebben. Persoonlijk contact met korte lijnen draagt hier als geen ander aan bij. Hoe sneller een bepaalde wens of voorkeur namelijk duidelijk is, hoe sneller ik deze ook kan implementeren. Hierdoor ga ik zeer efficiënt te werk. Een zo snel en zo goed mogelijk webdesign is uiteindelijk het resultaat.

Heb je op dit moment dus een freelance designer nodig? Dan weet je aan de hand van de bovenstaande informatie wat je van mij mag verwachten. Echter is dit niet alles. Ik werk namelijk bij iedere opdracht op een vaste werkwijze. Om hier wat meer inzicht in te geven, loop ik deze werkwijze graag even met je langs. Je weet dan tot in detail hoe een dergelijk proces van een webdesign creëren er in de praktijk uit komt te zien.

Werkwijze freelance webdesigner

Mijn werkwijze als freelance webdesigner

Geen enkele opdracht is voor mij als freelance webdesigner helemaal hetzelfde. Natuurlijk, in grote lijnen komt het allemaal ongeveer op hetzelfde neer. Wanneer we echter meer gedetailleerd naar de verschillende onderdelen van webdesign kijken, dan wijken de wensen soms sterk af. Vandaar dat ik mijn werkwijze opdeel in 4 verschillende fases. Het gaat dan om:

STAP 1: Wensen in kaart brengen

Het begint allemaal met het in kaart brengen van jouw specifieke wensen. Waar ben je qua webdesign nu specifiek naar op zoek?

Daarbij is het bijvoorbeeld belangrijk om vast te stellen wat je allemaal nodig gaat hebben. Welke basiselementen er bijvoorbeeld in het uiteindelijke design aanwezig moeten zijn.

In sommige gevallen merk ik dat klanten al precies weten hoe het eruit moet komen te zien. Het is voor mij persoonlijk dan puur een kwestie van deze wensen implementeren.

In andere situaties is er juist weer meer behoefte aan persoonlijk advies. Graag kruip ik dan zo goed als mogelijk in de huid van de klant. Ik probeer een overzicht te krijgen van alle zaken die voor de klant in de praktijk waardevol gaan zijn. Uiteraard is dit afhankelijk van zaken als sector, doelgroep, doel van de website, etc.

Aan het einde van de eerste stap is het voor mij als freelance webdesigner volledig duidelijk waar je behoefte aan hebt. Ik heb de specifieke wensen tot in detail in kaart gebracht. Dit maakt het voor ons mogelijk om door te gaan naar de volgende stap.

STAP 2: Concepten realiseren

In de tweede stap van mijn werkwijze ga ik aan de slag om concepten te realiseren. Dit houdt in dat ik aan de slag ga om de eerder vastgestelde wensen te vertalen naar een daadwerkelijk design.

Zo creëer ik een concept voor de gehele website. Denk daarbij aan alle visuele componenten en bijbehorende functionaliteiten. Zaken als een homepagina, navigatiebalk en specifieke afbeeldingen en teksten komen hierbij aan bod.

Dankzij deze stap zijn alle vastgestelde wensen vertaald in een daadwerkelijk concept. Dit biedt de mogelijkheid om te controleren of het concept ook echt is waar je naar op zoek bent. Is het precies wat je in gedachten had? Of is het nodig om bepaalde elementen nog aan te passen en waar mogelijk te vervangen?

Indien dit het geval is, ga ik uiteraard aan de slag om de gewenste veranderingen door te voeren. Zodoende komt er daarna een nieuw moment om te bepalen of het concept precies is waar je naar op zoek bent. Het persoonlijke contact met de korte lijnen betaalt zich op dit vlak goed uit.

STAP 3: Techniek & realisatie

Nadat het realiseren van de concepten naar wens is afgerond, is het tijd voor het realiseren van het technisch optimaal werkende geheel. Ik ga ervoor zorgen dat alle elementen terugkomen in het uiteindelijke design van het webdesign.

Bovendien is hier natuurlijk speciale aandacht voor functionaliteit. Alles moet precies werken op een manier die je van een professioneel webdesign mag verwachten. Ik zet alles op alles om er een geheel van te maken dat klaar is voor lancering.

Uiteraard is er ook in deze fase nogmaals de mogelijkheid om aanpassingen te doen. Ik stel me als professioneel webdesigner altijd zo flexibel mogelijk op. Wanneer iets in de praktijk toch niet precies doet of oogt zoals gewenst, dan passen we dit gewoon aan.

STAP 4: Lancering (en onderhoud)

De vierde en laatste stap van mijn werkwijze als professioneel webdesigner is de lancering zelf. Alle elementen van een goed functionerende en presterende website zijn aanwezig. De website oogt professioneel, is zoekmachinevriendelijk en bovendien conversiegericht. En dus is de website klaar om online te gaan. Vanaf de lancering ben je direct in staat om je doelgroep te bereiken.

Uiteraard is het ook mogelijk om contact te houden over het onderhoud van de website. Zoals gezegd, doe ik een beroep op een uitgebreid netwerk. In het geval van bepaalde ontwikkelingen, extra mogelijkheden of gewenste uitbreidingen van het webdesign, sta ik altijd voor mijn klanten klaar. Zo blijft de website ook op de lange termijn precies wat je nodig hebt.

Webdesigner tijdelijk inhuren

Freelance webdesigner voor tijdelijke capaciteit

Ben je een ontwerp- of marketingbureau en heb je momenteel meer vraag dan dat er aan aanbod beschikbaar is? Dan ben je in staat om mij als freelance webdesigner voor tijdelijke capaciteit in te zetten. Ik ga graag op projectbasis aan de slag om je wat werk uit handen te nemen.

Daarbij is het uiteraard ook mogelijk om mijn kennis heel specifiek in te zetten. Vanwege mijn uitgebreide kennis op het gebied van webdesign is het geen probleem om op specifieke onderdelen om hulp te vragen.

Als freelance webdesigner ga ik regelmatig aan de slag als tijdelijke capaciteit. Iedere dag weer voer ik mijn werk met veel plezier uit. Ik ga geen uitdaging uit de weg en sta te popelen om ook met jou samen te werken!

Over Freelance webdesigner Thomas

Over freelance webdesigner

Over freelance webdesigner Thomas

Thomas van der Kuijl zet zich op dagelijkse basis in om design, strategie en technologie samen te laten komen. Met als doel het realiseren van impact, levert dit in de praktijk altijd groei binnen een organisatie op.

Een flyer, een website of een complete strategie; allemaal vragen ze om creativiteit, praktische effectiviteit en een persoonlijk aanspreekpunt. Door dit alles ineen te verzorgen, is Thomas keer op keer in staat om een goede band met de klant op te bouwen.

Daarbij doet hij een beroep op zijn kennis, opgedaan tijdens zijn studie MBO Mediavormgeving, de HBO Communicatie en Multimedia Design studie en inmiddels 7+ jaar praktijkervaring. Het creëren van naamsbekendheid, het overtuigen van klanten en het optimaliseren van verkoopprocessen. Dit alles is niet alleen waar zijn interesse ligt, maar waarin ook zijn expertise te vinden is.

Behoefte aan een freelance webdesigner voor de korte of lange termijn? Thomas van der Kuijl staat voor je klaar.

Meningen van klanten

Eerdere klanten aan het woord

Nieuwe website nodig voor je bedrijf?

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Ik wil een website Ik wil een website

Benieuwd wat ik voor
jou kan betekenen?
Direct een offerte aanvragen
VRAAG OFFERTE AAN
NEEM CONTACT OP
Offerte aanvragen
Ik wil een offerte aanvragen voor
Logo / huisstijl
Briefpapier
Social posts
Visitekaartjes
Flyer/folder
Drukwerk
Website
Spandoeken
Anders…
VERDER
Offerte aanvragen
Licht je wens toe in enkele zinnen
VOORBEELDEN VOOR JE OMSCHRIJVING
 • Welke producten/diensten bied je aan?
 • Wat is je doelgroep?
 • Zijn er kleuren, vormen of typografie die je
  graag terug wilt zien?
OFFERTE AANVRAGEN
Offerte aanvragen
Alleen nog je gegevens!


  Volledige naam *  Yes!
  Offerte aanvraag gelukt. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug.