Kosten van een professioneel webdesign

De kosten van een professioneel webdesign spelen uiteraard een belangrijke rol. Op het moment dat je van plan bent te investeren in een professioneel webdesign, wil je dit wel op een slimme manier doen. Je wilt efficiënt omgaan met het budget dat je hiervoor beschikbaar stelt. Vandaar dat het belangrijk is om meer te weten te komen over de kosten van een professioneel webdesign.

kosten-webdesign

Wat is webdesign?

Wat betekent de term webdesign?

Laten we bij het begin beginnen; wat is webdesign nu eigenlijk precies?

Met webdesign doelen we op het creëren van een website, waarin vormgeving en huisstijl leiden tot een specifiek ontwerp. Zowel de visuele eigenschappen als ook de functionaliteiten van de website maken onderdeel uit van het webdesign. Dit betekent automatisch dat het niet bij het eenmalig ontwerpen van de website blijft. In principe is een webdesigner indirect ook verantwoordelijk voor het onderhoud en up-to-date houden van de website.

Belangrijk is om bij webdesign een onderscheid te maken tussen front-end design en echt programmeerwerk. Het laatste vergt (veel) meer technische kennis om bepaalde aanpassingen te doen.

Via Thomas van de Kuijl Design zijn zowel het ontwerpen van de website als ook de onderliggende technische handelingen geen probleem.

kosten-webdesign-2

Wat kost webdesign?

Wat kost een webdesigner gemiddeld per uur?

Wanneer je op zoek bent naar een de kosten van een webdesign, zijn de uurtarieven van een webdesigner van doorslaggevend belang. Ze bepalen uiteindelijk hoeveel je voor je professionele webdesign gaat betalen.

Gemiddeld genomen ligt het uurtarief van een webdesigner op ongeveer €85. De totale range is namelijk van €65 tot €105. Hou er daarbij wel rekening mee dat de totale hoeveelheid aan uren werk sterk verschillen per opdracht. Deze hangen bijvoorbeeld af van:

webdesign-stijl

Wens voor een specifieke stijl

Een specifieke stijl, passend bij je huisstijl biedt je de mogelijkheid om je te onderscheiden van de concurrentie. Bezoekers van je website gaan dan in één oogopslag herkennen waar jouw merk voor staat. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van specifieke kleuren, vormen en lettertypen. Een specifieke stijl vergt tegelijkertijd wel wat werk. Zeker wanneer een complete website vanaf de grond opgebouwd dient te worden. Geen simpel WordPress thema, maar een design wat je echt onderscheid van de rest.

webdesign-techniek

Verwerken van extra technische aspecten

Daarnaast zijn er bij het ontwerpen van een professioneel webdesign geregeld verzoeken voor speciale functionaliteiten. Ook dit soort zaken zijn niet simpelweg met een standaard WordPress thema te regelen. Hier komt extra ontwerp en technisch werk bij kijken. Dit soort extra ontwerp werk en technische aspecten zijn wel een goede manier om je website uniek, gebruiksvriendelijk en relevant te maken. Het stelt je in staat om de doelgroep optimaal in de wensen te voorzien.

webdesign-seo

Toepassen SEO

Tot slot speelt SEO een steeds grotere rol in het hedendaagse landschap. Hoe beter de SEO van je website geregeld is, hoe meer organisch verkeer via Google je weet te genereren. Dit is op de lange termijn extreem waardevol. Het scheelt je bijvoorbeeld flink in advertentiekosten. Het zo optimaal mogelijk onwerpen voor SEO en het vervolgens technisch uitwerken is zeker iets wat een goede webdesigner voor je kan doen. De kosten vallen dan misschien wat hoger uit, maar het levert flink wat meer op ook.

kosten-webdesign-doel

Doel webdesign?

Wat is het doel van je webdesign?

Ga voor jezelf  bepalen wat het doel is van je website. Wat probeer je met de website te bereiken?

Is het uiteindelijke doel bijvoorbeeld om zoveel mogelijk bezoekers naar de website te krijgen? Om deze vervolgens om te zetten in betalende klanten? Dan moet de website er enerzijds professioneel, overtuigend en aantrekkelijk uitzien. Aan de andere kant is diepgaande SEO nodig om mensen überhaupt richting je website te krijgen.

De initiële kosten van een webdesign betalen zich dus pas op een later moment uit. Hoe meer je investeert in een hoogwaardige, effectieve en professionele website, hoe meer je dit op de lange termijn oplevert.

kosten-webdesign-conclusie

Conclusie kosten webdesign

Al met al is het dus aan te raden om slim te investeren in een webdesign. De kosten van een webdesign zijn pas relevant, wanneer je goed achterhaald wat je ervoor terugkrijgt. Wat is het totale pakket waarvoor je kiest?

Bij Thomas van der Kuijl Design betaal je €70 per uur voor het webdesign. Omgerekend betaal je dan circa €1.500,- voor een geheel webdesign op maat. Hiervoor krijg je veel meer terug dan slechts een standaard WordPress thema. Met een volwaardig team aan developers is na het design alle technische kennis aanwezig om er een prachtige website van te maken. Een website die je in staat stelt om je doelen te bereiken.

Waar ben jij op dit moment naar op zoek?

Wil jij een goed webdesign en heb je nog niet de juiste partij gevonden? Ik denk graag met je mee in mogelijke oplossingen.

Na een (kort) kennismakingsgesprek adviseer ik je graag in de best passende oplossing.

Reclame aanvragen Reclame aanvragen

Benieuwd wat ik voor
jou kan betekenen?
Direct een offerte aanvragen
VRAAG OFFERTE AAN
NEEM CONTACT OP
Offerte aanvragen
Ik wil een offerte aanvragen voor
Logo / huisstijl
Briefpapier
Social posts
Visitekaartjes
Flyer/folder
Drukwerk
Website
Spandoeken
Anders…
VERDER
Offerte aanvragen
Licht je wens toe in enkele zinnen
VOORBEELDEN VOOR JE OMSCHRIJVING
 • Welke producten/diensten bied je aan?
 • Wat is je doelgroep?
 • Zijn er kleuren, vormen of typografie die je
  graag terug wilt zien?
OFFERTE AANVRAGEN
Offerte aanvragen
Alleen nog je gegevens!


  Volledige naam *  Yes!
  Offerte aanvraag gelukt. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug.