7 tips om naamsbekendheid te vergroten

Tips naamsbekendheid vergroten voor groei op de korte en lange termijn
7-beste-tips-om-je-naamsbekendheid-te-vergroten-tips-naamsbekendheid-vergroten
Tips om naamsbekendheid te vergroten? In een vroeg stadium van het opbouwen van een merknaam is er één punt dat veel aandacht moet krijgen. We hebben het dan over het vergroten van de naamsbekendheid. Wanneer je namelijk net bent gestart, is er vaak nog bijna niemand die van jouw bestaan af weet. Het is dan zaak om hier zo snel mogelijk verandering in aan te brengen. Door de naamsbekendheid te vergroten, openen er binnen de kortste keren een hoop verschillende deuren.

Het begin is vaak het lastigst. Het kost veel moeite om die eerste stapjes te zetten richting een merknaam waar veel mensen vanaf weten. Tips om naamsbekendheid te vergroten komen dus altijd van pas! En hier geldt ook, een goed begin is het halve werk.

Meer bekendheid Meer bekendheid

Waarom naamsbekendheid belangrijk is

Waarom is naamsbekendheid voor jouw organisatie belangrijk?

Dat naamsbekendheid zo belangrijk is, heeft te maken met een aantal factoren. De belangrijkste zijn:

Wanneer een groot aantal mensen je naam kent, neemt de kans aanzienlijk toe dat er direct blind vertrouwen is in dat wat je levert. Het zegt namelijk al direct iets over een merk wanneer er veel mensen zijn die het kennen. Dit zet je merk meteen in een positief daglicht. Daardoor is het niet eens altijd meer nodig om reclame te maken. Mensen weten je vanzelf te vinden. Zo vertrouwen ze je direct, weten ze dat ze kwaliteit voor hun werk krijgen en zijn ze bereid om wat meer te betalen.

Op het moment dat je namelijk nog volledig onbekend bent, ziet je doelgroep het meer als een risico om iets van je te kopen. Het levert dus automatisch een betere onderhandelingspositie op wanneer je een goede reputatie hebt. Het is namelijk niet voor niets dat gevestigde namen in allerlei branches meer kunnen vragen dan de kleinere concurrenten.

Meer bekendheid Meer bekendheid

Tips om naamsbekendheid te vergroten

Snelle tips die jij kunt gebruiken om je naamsbekendheid direct te vergroten

Om je te helpen bij het vergroten van je naamsbekendheid, ontvang je hierbij 7 tips die stuk voor stuk bijdragen aan het bereiken van dit doel. Het gaat hier om manieren die reeds geprobeerd en bewezen zijn. Door deze tips allemaal toe te passen, ga je geheid meer naamsbekendheid ervaren. Zowel op de korte als ook op de lange termijn.

#1: Zet een website op

Ervaar het ongelimiteerde bereik van een website

Een website is dé toegangsweg voor je doelgroep om jou te vinden. Hiermee lever je op één plek alle informatie die de potentiële klant nodig heeft. Tegenwoordig is iedereen wel online te vinden. Je mag dus ook zeker niet achterblijven. Een investering in een goede website is er een die zich al snel laat uitbetalen. Het fijne hiervan is dat een website relatief weinig onderhoud nodig heeft. Zeker op het moment dat alles vanaf het begin erop wordt geplaatst. Van de producten of diensten die je verkoopt tot aan de manieren om met je in contact te komen.

#2: Creëer relevante content

Content is leidend in een digitale wereld

Je tilt de waarde van een website pas echt naar een hoger niveau op het moment dat je deze vult met relevante content. Qua relevante content moet je dan denken aan het zo goed mogelijk vindbaar worden van de website. Door veel content te plaatsen dat geoptimaliseerd is voor zoekmachines, krijg je op een organische wijze meer bezoekers. Vanzelfsprekend leidt dit tot meer naamsbekendheid. Het fijne is dan dat dit ook volledig vanzelf loopt. Na het plaatsen van de content zelf heb je er in principe geen omkijken meer naar. Je ervaart dan alle voordelen van een constante stroom aan organisch verkeer. Echter blijven er altijd mogelijkheden om dit nog verder uit te breiden met nieuwe relevante content.

Meer bekendheid Meer bekendheid

#3: Zet social media in

Naamsbekendheid vergroten met online platforms

Social media is dé plek waar mensen zich tegenwoordig urenlang per dag bevinden. En dus biedt het ook een uitgelezen kans om je naamsbekendheid te vergroten. Creëer als merk profielen op alle platforms. Dit omvat platformen als:

Naamsbekendheid flink verhogen door Instagram
Instagram
Naamsbekendheid extra verhogen door social kanaal YouTube
YouTube
LinkedIn is voor de zakelijke markt ideaal als het gaat om naamsbekendheid
LinkedIn
Twitter voor naamsbekendheid vergroten
Twitter

Door regelmatig berichten te plaatsen die geladen zijn met de juiste boodschap, creëer je langzaam maar zeker steeds meer naamsbekendheid. Ook dit is weer een relatief kostenefficiënte manier om met nieuwe delen van je doelgroep in contact te geraken.

#4: Laat bedrijfskleding maken

Bedrijfskleding als direct uithangbord

Bedrijfskleding is bewust en onbewust een uithangbord van je merk. Zeker als je vaak onder de mensen komt, heeft het zin om iets met bedrijfskleding te doen. Door middel van een opvallend design of duidelijke letters ben je zo in staat om even kort maar krachtig de aandacht te trekken. Dit plant bij sommige mensen toch net de gedachte in het hoofd om voor jouw merk te kiezen. Zo betaalt een eenmalige investering zich op lange termijn zeker uit.

#5: Gebruik folders

Dé traditionele methode voor vergroten naamsbekendheid

Met folders geef je mensen op een snelle, duidelijke en overzichtelijke wijze een idee van waar je als bedrijf voor staat. Hou een folder dan ook heel aantrekkelijk met een aantal afbeeldingen. Zorg er daarnaast voor dat ze op een simpele wijze actie ondernemen. Bijvoorbeeld het bezoeken van je website. Hiermee leid je ze als het ware richting de volgende stap naar het worden van een klant. Een folder is het ideale tussenstation om de eerste interesse op te wekken door middel van een aantrekkelijk design.

#6: Adverteer met reclameborden

Het reclamebord herbergt nog altijd veel waarde

Een reclamebord blijkt ook in deze tijd nog altijd een zeer relevant middel om de naamsbekendheid te vergroten. Dit heeft vooral zin wanneer je op een reclamebord ook direct weet aan te stippen wat jouw product of dienst nu zo uniek maakt. Het moet mensen eigenlijk direct aanzetten tot actie. Dus opnieuw door middel van een sterk design en een relevante boodschap. Wanneer ze het idee hebben dat een probleem snel en efficiënt wordt opgelost, neemt de kans toe dat ze bijvoorbeeld naar je website navigeren. Bovendien hoeft een reclamebord tonen niet te blijven bij een reclamebord boven een fysieke winkel. Een reclamebord heeft misschien nog wel meer waarde op bijvoorbeeld een bedrijfsauto of een drukbezochte plek in een nabijgelegen stadscentrum.

#7: Creëer een professioneel visitekaartje

Geef je visitekaartje af met een echt visitekaartje

Een visitekaartje biedt een geweldige kans tot meer naamsbekendheid. Je weet namelijk maar nooit wanneer een visitekaartje van pas komt. Door deze altijd bij je te hebben, ben je altijd voorbereid op potentiële nieuwe klanten. Maar ook op bepaalde bijeenkomsten is het handig om visitekaartjes uit te delen. Je moet ze eigenlijk zien als een kleine folder. Met een krachtig design en beknopte, duidelijke informatie bereik je keer op keer je doel. Mensen herinneren dat ze jouw visitekaartje hebben gezien op het moment dat ze jouw product of dienst nodig hebben. Dit vergroot de kans dat ze dan direct voor jou kiezen. Of op z’n minst dat ze naar je website navigeren.

Actie ondernemen om zelf naamsbekendheid te vergroten

Per bedrijf kan het flink verschillen wat precies de beste en meest effectieve tip gaat zijn. Het is dan ook een kwestie van uitproberen. Alleen door het ook echt zelf in de praktijk uit te testen, kom je erachter welke optie jou het meeste profijt gaat opleveren. Een ding dat echter zeker is, is dat je met alle bovenstaande tips al een heel eind komt. Vooral in de beginfase is het namelijk zaak om geen enkele mogelijkheid te laten liggen. Voor je het weet, gaat het balletje rollen en raakt je naamsbekendheid in een stroomversnelling. Er gaat niets boven het gevoel dat je ervaart wanneer je van een klant hoort dat hij of zij bijvoorbeeld via een folder, de website of een visitekaartje bij jou is uitgekomen. De gedane moeite betaalt zich dan dubbel en dwars uit!

Wil jij je naamsbekendheid vergroten maar heb je nog niet de juiste partij gevonden? Ik denk graag met je mee in mogelijke oplossingen 👍

Na een kennismakingsgesprek adviseer ik je graag in de best passende oplossing of geef ik extra tips om naamsbekendheid te vergroten.

Meer bekendheid Meer bekendheid

Benieuwd wat ik voor
jou kan betekenen?
Direct een offerte aanvragen
VRAAG OFFERTE AAN
NEEM CONTACT OP
Offerte aanvragen
Ik wil een offerte aanvragen voor
Logo / huisstijl
Briefpapier
Social posts
Visitekaartjes
Flyer/folder
Drukwerk
Website
Spandoeken
Anders…
VERDER
Offerte aanvragen
Licht je wens toe in enkele zinnen
VOORBEELDEN VOOR JE OMSCHRIJVING
 • Welke producten/diensten bied je aan?
 • Wat is je doelgroep?
 • Zijn er kleuren, vormen of typografie die je
  graag terug wilt zien?
OFFERTE AANVRAGEN
Offerte aanvragen
Alleen nog je gegevens!


  Volledige naam *  Yes!
  Offerte aanvraag gelukt. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug.