Logo ontwerp. Waar moet je rekening mee houden?

Thomas van der Kuijl logo laten maken huisstijl

Als je een logo ontwerp nodig hebt voor je bedrijf, organisatie of vereniging moet je op zoek naar een geschikte manier voor realisatie ervan.

Natuurlijk kun je zelf aan de slag, maar je kunt je logo ook laten ontwerpen. Ondanks de wijze waarop je je logo realiseert, zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Ik vertel je in het kort de belangrijkste punten.
Waarom een logo?

Een logo is bedoeld als herkenningspunt. Hierbij hoeft het logo niet per definitie ook direct te vertellen wat je bedrijf, organisatie of vereniging doet. Een bouwbedrijf hoeft geen huisje als logo en een restaurant dus ook geen mes en vork.

Het is belangrijker dat je logo blijft hangen bij je doelgroep. Naast dat het logo herkenbaar moet zijn, moet je ook een logo met enige kwaliteit hebben. Niet elk bureau, ontwerper of online tool levert dezelfde kwaliteit.

Of je nu een logo laat maken of zelf maakt, houd altijd rekening met de volgende punten:

Om een kwalitatief goed logo te maken moet je dus met een aantal belangrijke dingen rekening houden. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je een logo maakt of laat maken, die vector is opgebouwd en niet uit pixels. Ook is het belangrijk dat je logo voor zowel online (website) als offline gebruik (drukwerk) is en dat je een logo ontvangt opgebouwd uit CMYK-kleuren en RGB-kleuren.

Het verhaal over een ‘vector’ logo en het opbouwen van kleuren zijn technische dingen, maar heel belangrijk indien je een professioneel logo wilt. Wanneer je zelf een logo ontwerpt is je zelf hierin verdiepen cruciaal. Uiteraard is het ook mogelijk om je hierin te ontzorgen en je logo te laten ontwerpen.

De kosten

Je kunt in kosten drukken voor het ontwerpen van je logo en zelf aan de slag gaan of je logo ontwerp laten maken door een professional. Dat levert

je naast tijdsbesparing ook enige expertise op. Iemand die even met je meekijkt en met je meedenkt, kan net het verschil maken qua logo ontwerp.

Zoek jij nog een partij voor het uitvoeren van jouw logo ontwerp? Ik denk graag met je mee in mogelijke oplossingen 👍

Na een kennismakingsgesprek adviseer ik je graag in de best passende oplossing.

Start een gesprek Start een gesprek

Benieuwd wat ik voor
jou kan betekenen?
Direct een offerte aanvragen
VRAAG OFFERTE AAN
NEEM CONTACT OP
Offerte aanvragen
Ik wil een offerte aanvragen voor
Logo / huisstijl
Briefpapier
Social posts
Visitekaartjes
Flyer/folder
Drukwerk
Website
Spandoeken
Anders…
VERDER
Offerte aanvragen
Licht je wens toe in enkele zinnen
VOORBEELDEN VOOR JE OMSCHRIJVING
 • Welke producten/diensten bied je aan?
 • Wat is je doelgroep?
 • Zijn er kleuren, vormen of typografie die je
  graag terug wilt zien?
OFFERTE AANVRAGEN
Offerte aanvragen
Alleen nog je gegevens!


  Volledige naam *  Yes!
  Offerte aanvraag gelukt. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug.