Sportief logo

5 tips voor een echt sportief logo
Beste-sport-logo-door-thomas-van-der-kuijl
Een logo is hoe dan ook verantwoordelijk voor een bepaalde eerste indruk. Zo is het heel goed mogelijk dat mensen afhaken bij het zien van een bepaald sportief logo zodra het er minder mooi uit ziet. Of wanneer deze niet aansluit op bijvoorbeeld de normen en waarden waar een sportvereniging voor staat. Daarnaast is een sport logo jaren onlosmakelijk verbonden met desbetreffende vereniging.
Genoeg redenen om aandacht te besteden aan het ontwerp van een goed & doordacht sportief logo.

Hierbij zijn een aantal zaken van belang waar je voor een optimaal resultaat op moet letten. Door middel van 5 tips voor een sportief logo geef ik je hier graag inzicht in:

1. Optimaal kleurgebruik

Maak gebruik van de juiste kleuren voor een goed logo

Het kleurgebruik in een logo staat vaak in nauw verband met de kleurencombinaties in bijvoorbeeld tenues en materialen. Vandaar ook dat er bij een sportief logo in de meeste gevallen wordt gekozen voor sprekend en opvallende kleuren. Kleuren die een bepaald zelfvertrouwen uitstralen. Niet alleen de spelers zelf, maar ook de fans voelen ze zich dan zeer waarschijnlijk meer verbonden met de sportvereniging in het algemeen.

Kies voor 1 of 2 duidelijke kleuren en voorkom dat ze te veel lijken op de kleuren van de directe concurrentie.

2. Tijdloze uitstraling

Een goed sportief logo heeft een tijdloze uitstraling

In een ideale situatie hoef je een sportief logo nooit meer te veranderen. Puur omdat het onlosmakelijk is verbonden met de vereniging zelf. Je wilt voorkomen dat je om de zoveel tijd een nieuw logo moet maken, bijvoorbeeld omdat het design achterhaald raakt.

Om verwarring te voorkomen doe je er goed aan om te kiezen voor een sport logo met een tijdloze identiteit. Eentje met een beeldmerk dat ook in de verre toekomst nog relevant is en op de juiste manier de sportvereniging representeert.

3. Duidelijk ontworpen lay-out

Een sportief logo moet doordacht, maar niet te moeilijk ontworpen worden

Bij het ontwerpen van een sportief logo moet je er rekening mee houden dat deze overal getoond kan worden. Misschien in heel groot formaat op een geveldoek bij de sportvereniging zelf, maar ook door middel van een hele kleine afbeelding onderaan een blogbericht op je telefoon. En dus moet het design van het beeldmerk zo afgestemd zijn dat het in alle omstandigheden goed uit de verf zal komen.

Voorkom zeer gecompliceerde en te gedetailleerde plaatjes en gebruik alleen duidelijke typografie. Met bijvoorbeeld het juiste lettertype is het logo op elk platform duidelijk.

4. Pas creativiteit toe

Maak het logo net wat specialer door een diepere betekenis

Ondanks het feit dat je een sportief logo niet al te gecompliceerd moet maken, zijn er nog altijd voldoende manieren om creatief te blijven. Met bepaalde slimmigheden of het gebruiken van een dubbele betekenis voeg je relatief simpel extra waarde toe aan je logo. Het zorgt ervoor dat meer mensen het logo zullen herinneren / herkennen.

Door op een leuk en doordachte manier mensen te prikkelen, wordt een sportief logo een stuk beter ontvangen en onthouden.

5. Maak het sportief logo echt professioneel

Maak het een goed doordacht en perfect ontworpen sportief logo

In principe is ieder persoon in staat om de hierboven staande tips toe te passen. Echter is er een duidelijk verschil tussen een ‘leuk’ logo en een professioneel logo. Een professioneel logo straalt waarde uit. Het is tot in de puntjes uitgewerkt. Of je het nu klein of groot afbeeld, een professioneel logo komt altijd goed uit de verf. Leden van een vereniging zullen zodra je een echt professioneel logo hebt, trots zijn om het op hun sportkleding te dragen. Het zal overal herinnerd worden en goed bij mensen blijven hangen. Kortom, met het juiste sportieve logo heb je meteen al een streepje voor.

Wil jij een sportief logo maar heb je nog niet de juiste partij gevonden? Ik denk graag met je mee in mogelijke oplossingen 👍

Na een kennismakingsgesprek adviseer ik je graag in de best passende oplossing.

Start een gesprek Start een gesprek

Benieuwd wat ik voor
jou kan betekenen?
Direct een offerte aanvragen
VRAAG OFFERTE AAN
NEEM CONTACT OP
Offerte aanvragen
Ik wil een offerte aanvragen voor
Logo / huisstijl
Briefpapier
Social posts
Visitekaartjes
Flyer/folder
Drukwerk
Website
Spandoeken
Anders…
VERDER
Offerte aanvragen
Licht je wens toe in enkele zinnen
VOORBEELDEN VOOR JE OMSCHRIJVING
 • Welke producten/diensten bied je aan?
 • Wat is je doelgroep?
 • Zijn er kleuren, vormen of typografie die je
  graag terug wilt zien?
OFFERTE AANVRAGEN
Offerte aanvragen
Alleen nog je gegevens!


  Volledige naam *  Yes!
  Offerte aanvraag gelukt. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug.