Duurzamer ondernemen met 3 snelle tips

Duurzamer-ondernemen-grafisch-reclamebureau

Al aardig wat jaren zien we de verschuiving van offline, naar steeds meer online.

Waar voorheen de fysieke flyers, facturen & visitekaartjes de overhand hadden, is het nu tijd voor digitale oplossingen. Net zo effectief, maar duurzamer. Hieronder drie snelle tips die je online gelijk door kunt voeren.
Kies voor online reclame, in plaats van offline reclame

Stel je wilt reclame maken voor je bedrijf. Het belangrijkste is dan om te zijn waar je klanten zijn. Tegenwoordig heeft iedereen een computer, mobiele telefoon en/of tablet. Dit betekent dat als je voorheen nog geen online reclame maakte,

dit toch wel een ideale kans is om zowel je doelgroep te bereiken en om duurzamer te ondernemen. Bijvoorbeeld door een website te laten bouwen en te adverteren via Google en/of social media.

Verduurzaming-van-ondernemen-thomas-van-der-kuijl
Digitaal briefpapier kiezen

Mocht je nog fysiek je offertes, facturen en andere documenten versturen, dan ben je niet echt duurzaam bezig. Een duurzamere oplossing zou zijn om al deze documenten digitaal te verzenden. En wil je je logo en bedrijfsgegevens op al je documenten? Dan laat je gewoon digitaal briefpapier

maken. Naast dat je minder papierafval produceert, zorgt het er ook voor dat documenten nooit zoek raken. Daarbij is het samenwerken in documenten gemakkelijker en is er minder fysieke ruimte nodig voor de opslag van de documenten. Een hoop voordelen dus!

Een e-mail in plaats van een visitekaartje

Visitekaartjes zijn een eenvoudige aanvulling om gegevens te delen. Tijdens het netwerken of op een beurs een visitekaartje uit je zak halen werkt fijn. Toch is het niet altijd even duurzaam. Een andere oplossing is om standaard (netwerk) gesprekken

te bevestigen per mail, met onderaan een nette digitale e-mailhandtekening. Het kost je uiteraard een minuutje meer, maar hierdoor bespaart het je een visitekaartje per keer én geef je jezelf de mogelijkheid om de fijne kennismaking te benadrukken.

Het online adverteren, briefpapier digitaliseren en het verzenden van een e-mail met digitale e-mailhandtekening zijn uiteraard maar een paar mogelijkheden om duurzamer te ondernemen. Het zijn wel de mogelijkheden waar ik je graag mee wil helpen, zonder dat het je te veel geld kost.

Neem contact op en ik help je graag verder. Samen kijken we naar een geschikte oplossing voor jou 👍

Start een gesprek Start een gesprek

Benieuwd wat ik voor
jou kan betekenen?
Direct een offerte aanvragen
VRAAG OFFERTE AAN
NEEM CONTACT OP
Offerte aanvragen
Ik wil een offerte aanvragen voor
Logo / huisstijl
Briefpapier
Social posts
Visitekaartjes
Flyer/folder
Drukwerk
Website
Spandoeken
Anders…
VERDER
Offerte aanvragen
Licht je wens toe in enkele zinnen
VOORBEELDEN VOOR JE OMSCHRIJVING
 • Welke producten/diensten bied je aan?
 • Wat is je doelgroep?
 • Zijn er kleuren, vormen of typografie die je
  graag terug wilt zien?
OFFERTE AANVRAGEN
Offerte aanvragen
Alleen nog je gegevens!


  Volledige naam *  Yes!
  Offerte aanvraag gelukt. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug.