Top websites voor webdesign inspiratie

Iedere merkidentiteit is weer anders. Het is daarom belangrijk om altijd creatief om te gaan met het vinden van het juiste webdesign.

Om dit voor elkaar te krijgen, kies ik ervoor om bepaalde websites te bezoeken voor webdesign inspiratie. Het geeft mijzelf en klanten de kans om te ontdekken welke richting het beste aansluit op de wensen. Een praktijkvoorbeeld met eigen ogen zien doet wonderen.

webdesign-inspiratie

Keuze webdesign inspiratie

Waar ik naar kijk bij webdesign inspiratie

Uiteraard zit er een bepaalde methode achter het vinden van goede webdesign inspiratie. Het is niet de bedoeling om dit allemaal maar uit de losse pols te doen. In plaats daarvan probeer ik duidelijk onderscheid te maken op een aantal gebieden. Zo levert de zoektocht op deze websites op meerdere vlakken toepasbare inspiratie op. Het gaat dan om:

 • Inspiratie op het gebied van typografie: Goede typografie is essentieel om teksten mooi opgemaakt te krijgen. Om ze er aantrekkelijk uit te laten zien. Qua webdesign inspiratie kijk ik dan ook zeker naar zaken als het lettertype, de regelafstand en de witruimte tussen zinnen en paragrafen. Creatieve opties vallen vaak snel positief op.

 • Inspiratie op het gebied van stramienen: Stramienen zijn verantwoordelijk voor het creëren van één mooi geheel. Bijvoorbeeld wat verschillende objecten, tekstvakken en/of widgets in een webdesign betreft. Het maakt het aantrekkelijk voor het oog. Dit houdt mensen langer op je website.

 • Inspiratie op het gebied van inhoud: Dan zijn er qua inhoud nog talloze mogelijkheden om het webdesign in te vullen. Van de verschillende afbeeldingen, tekstvakken, achtergronden en overige manieren om bezoekers inhoudelijk te overtuigen van de kwaliteit van je website. En de bijbehorende producten en/of diensten die je daarbij aanbiedt.

 • Inspiratie op het gebied van stijl: Tot slot is er nog de complete stijl van het webdesign. Zijn er bijvoorbeeld creatieve opties qua kleuren, thema’s of overige attributen die de stijl van een website erg aantrekkelijk maken? Zo ja, dan wil je deze graag gezien hebben. Verschillende opties liggen mogelijk heel dicht bij je gewenste huisstijl.
webdesign-inspiratie-2

Webdesign inspiratie opties

Webdesign inspiratie websites die ik gebruik

Nu je in grote lijnen weet waar je op moet letten bij het vinden van inspiratie, is het tijd om de betreffende websites erbij te pakken. Het gaat hier dus om de websites die ik persoonlijk gebruik om inspiratie op te doen. Het biedt mijn klanten de mogelijkheid om een beeld te krijgen bij datgene wat ze precies willen.

webdesign-inspiratie-klein

Behance

De eerste optie is Behance. Bij deze website kun je terecht wanneer je graag in één klap inspiratie op wilt doen voor een gehele huisstijl. Het gaat dan in principe niet om losse onderdelen, maar om het totaalplaatje. Je ziet voorbeelden van logo, drukwerk en de bijbehorende website.

Behance gebruik ik af en toe om inspiratie op te doen. Het is zeker niet de website die het vaakst mijn voorkeur heeft.

webdesign-inspiratie-klein-2

Dribbble

Bij Dribbble kom ik geregeld zeer creatieve designs tegen. Ze zijn soms net iets anders dan je zelf zou verwachten. Hierdoor levert het een frisse blik op, die in potentie zeker van toegevoegde waarde is.

Let daarbij wel op dat je hier voornamelijk ontwerpen van de bovenkant van een website tegenkomt. Dit levert dan niet meteen een totaalplaatje op, aangezien een website natuurlijk uit veel meer bestaat. Met alleen een header ga je geen compleet webdesign kunnen verzorgen.

Dribbble is een mooi begin, maar je bent er niet in één keer mee klaar.

webdesign-inspiratie-klein-3

Awwwards

De laatste en in mijn ogen beste optie is Awwwards. Aan deze website heb ik de meeste inspiratie te danken voor tal van verschillende webdesigns.

Prijzenswaardig aan Awwwards is dat ze vaak de allernieuwste, meest moderne website designs voorbij laten komen. En niet alleen van kleine ondernemers en webshops, maar ook van de hele grote merken. Het levert daardoor een uniek inkijkje op in het grote geld. Waar besluiten de grotere merken uiteindelijk voor te kiezen? En in hoeverre is dat ook voor jezelf haalbaar?

Of je nu op zoek bent naar inspiratie op het gebied van typgrafie, stramienen, inhoud of stijl, maakt verder niet uit. Je komt hier alles wel tegen in verschillende soorten en maten. Neem daarom zeker even een kijkje. Wie weet ontdek je direct een type webdesign wat je enorm aanspreekt!

Wil jij een goed webdesign en heb je nog niet de juiste partij gevonden? Ik denk graag met je mee in mogelijke oplossingen.

Na een (kort) kennismakingsgesprek adviseer ik je graag in de best passende oplossing.

Reclame aanvragen Reclame aanvragen

Benieuwd wat ik voor
jou kan betekenen?
Direct een offerte aanvragen
VRAAG OFFERTE AAN
NEEM CONTACT OP
Offerte aanvragen
Ik wil een offerte aanvragen voor
Logo / huisstijl
Briefpapier
Social posts
Visitekaartjes
Flyer/folder
Drukwerk
Website
Spandoeken
Anders…
VERDER
Offerte aanvragen
Licht je wens toe in enkele zinnen
VOORBEELDEN VOOR JE OMSCHRIJVING
 • Welke producten/diensten bied je aan?
 • Wat is je doelgroep?
 • Zijn er kleuren, vormen of typografie die je
  graag terug wilt zien?
OFFERTE AANVRAGEN
Offerte aanvragen
Alleen nog je gegevens!


  Volledige naam *  Yes!
  Offerte aanvraag gelukt. Ik kom zo snel mogelijk bij je terug.